• Home
  • Honing
  • Carnica bij
  • Producten
  • Over de "Blije Bij Brunssum"
  • Winkelkast
  • Propolis
  • Bestuivingsimker
  • Bijenteelt leraar
  • Presentatie
  • Imkerwerkplaats
  • Honi-tella
  • Slijterij
  • Bier met honing - honingbier
  • Likeuren met Honing
  • Zonder bijen minder leven
  • Plus Quaedvlieg Brunssum

Blije Bij Brunssum

Imkerproducten

De "Blije Bij Brunssum" maakt op ambachtelijke wijze meerdere producten uit de eigen imkerij. Waaronder honing, propolis, mede, chocolade honingpasta en nog veel meer.


  • Home
  • Honing
  • Carnica bij
  • Producten
  • Over de "Blije Bij Brunssum"
  • Winkelkast
  • Propolis
  • Bestuivingsimker
  • Bijenteelt leraar
  • Presentatie
  • Imkerwerkplaats
  • Honi-tella
  • Slijterij
  • Bier met honing - honingbier
  • Likeuren met Honing
  • Zonder bijen minder leven
  • Plus Quaedvlieg Brunssum



Honi-tella is gezonde chocoladepasta. Er zit meer dan 65 procent honing, pure chocolade en Koolzaadolie in verwerkt.

Koolzaadolie heeft:

• het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën

• Bevat veel vitamine E en K

• Bevat antioxidanten

• Rijk aan waardevolle omega-3 vetzuren

• Hoog gehalte onverzadigde vetzuren.

Op internet vind je een brede uitleg terug over de voordelen van chocolade;

Antioxidanten

Chocolade is rijk aan antioxidanten. De antioxidanten die chocola zo gezond maken zijn flavonoïden. Maar, helaas is er een grote maar. Die flavonoïden bevinden zich in rauwe cacao. Als chocolade verhit wordt, om er bijvoorbeeld repen van te maken, wat bij de meeste merken gebeurt. Of als je er koekjes van bakt, dan gaan die gezonde eigenschappen achteruit. Als je dus zo veel mogelijk van de gezonde eigenschappen van chocola wilt genieten, dan koop je rauwe chocolade of repen die op lage temperatuur zijn bereid. Voor de echt gezonde chocolade zul je dus op zoek moeten in natuurvoedingswinkels of bijvoorbeeld op sites waar ze raw food verkopen.

Cholesterol

De flavonoïden in chocolade zorgen er voor dat je goede cholesterol (HDL) stijgt en je slechte cholesterol (LDL) daalt. Bovendien zorgt het ervoor dat je bloedvaten iets verwijden en je bloed verdunt. Het helpt voorkomen dat je aderen dichtslibben waardoor de kans op hart- en

Tegen hoesten

Je kan een hoestdrank nemen als je lang moet hoesten, maar je kan ook eens wat chocolade proberen. De stof theobromine blijkt de hoestprikkel te verminderen. Je moet daarvoor 1000 mg theobromine binnenkrijgen. Dat zit in 80 g pure chocolade of zo’n 500 g melkchocolade

Diabetes

Engels onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal in 2011 heeft aangetoond dat als je vaker dat twee keer per week pure chocolade eet, het risico op Diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

Gewicht

Een Canadese studie toonde aan dat mensen die 5 keer per week 30 gram pure chocolade aten, een betere BMI (Body Mass Index) hadden.

Hersenen

Chocolade blijkt goed te zijn voor de hersenen. De flavonoïden zorgen voor een betere doorbloeding van de hersenen en dat zorgt ervoor dat het geheugen beter werkt. En dat geldt niet speciaal of alleen voor ouderen, ook als je jong bent kan dit helpen. Studenten die warme chocolademelk dronken met 500 mg flavonoïden, waren beter in het oplossen van wiskundige problemen.

Ontspanning

Chocolade helpt je ontspannen. Een onderzoek van Nestlé wees uit dat als personen met veel stress twee weken lang iedere dag een kleine hoeveelheid pure chocolade aten, de hoeveelheden van de stresshormonen cortisol en catecholamine afnamen.

Beter humeur

En tenslotte, maar zeker niet onbelangrijk: chocolade verbetert je humeur. Door het eten van chocolade wordt de aanmaak van opwekkende stofjes in je hersenen gestimuleerd zoals endorfine en dopamine. Samen met de theobromine (zie Tegen hoesten) en de cafeïne voel je je na een paar stukjes chocolade al snel een stuk vrolijker.